Fire timers kørsel fra Ho Chi Minh City ligger Mekong Floden. Det er den 12. længste flod i verden. Floden starter i Tibet og går gennem Kina, Burma, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam. Her bor og lever de indfødte på og af floden. De fleste bor lige ud til floden, hvor de har deres daglige gang.
Skolebørn på vej i skole
Home stay ved Mekong River
Vi boede i et homestay hos en lokal familie på fire. De havde bygget de fineste små hytter og lavet et udendørs badeværelse – med badekar, almindeligt toilet og bruser. Vi skulle kun være der ét lille døgns tid og så tilbage igen til HCMC.
Vores homestay hytte – familien boede lige overfor
Vores host havde planlagt, at vi skulle starte med at cykle rundt omkring i nabolaget og besøge nogle forskellige bekendte, som han havde. Han var opvokset i området og havde været lokale guide i mange år, så han vidste, hvad han snakkede om.
Vi startede med et stop hos en lokal smed. Han lavede hans egne knive af gammelt metal. Hans familie levede af, at han lavede disse give og solgte dem til de lokale.
Hernæst cyklede vi forbi en dame, der lavede sukkerrør-saft med lime. Det var ikke lige en favorit hos Sabine, men Holm’erne syntes, at det var lækkert og læskende.
Derefter besøgte vi en anden familie, her stod den på smagning af frugten longan, kokossaft og bagning af en vietnamesisk banankage. Damen i huset viste os, hvordan det skulle gøres og Maria fik lov at hjælpe lidt til.
Longan frugt – smagte lidt af honningmelon
Den færdige banankage med kokosglasur
Ejerne af huset var stolte over, at vi ville besøge ham – så han ville have et billede med os
Til sidst cyklede vi ud til en lille kaffeshop – og det skal lige tilføjes, at vejen dertil var mildest talt nervepirrende. Vi skulle cykle på en motorvej (det er åbenbart meget normalt), men vi var ikke så trykke ved det. Så der blev trådt I pedalerne!
Det flydende marked
Dagen efter ringede vækkeuret kl. 5.15, da vi skulle på flodmarked. Hver morgen har de lokale et marked på floden, hvor de sælger alverdens frugter og grøntsager. Og her vi snakker både fyldt med ananas, kål eller sweet potatoes. Det var sjovt at se, hvordan de gør det på deres måde. De går ikke lige ind i et supermarked og handler ligesom vi kender det.
Derudover smagte vi andre søde vietnamesiske specialiteter og prøvede at lave nudler!
Små boller lavet kun på vand og rismel med saltede sesamfrø på toppen
Nudlerne inden de blev kørt igennem strimmelmaskinen
Vi sluttede vores ophold på vores homestay af med, at konen i familien havde lavet det lækreste frokostbord til os. Vi manglede ikke noget!
Så stod den på 6 timers bustur til Cambodia, Phnom Penh!