Fra Hanoi til Halong Bay i nord-øst Vietnam

 
De flotte klipper i Halong Bugten
 
Efter nattogsturen ankom vi sikkert og udhvilede tilbage til Hanoi efter nogle dejlige og hårde dage oppe nordpå. Vores nattog ankom til Hanoi kl. 05.30, og vi skulle ikke afhentes før kl. 8.30. Vi fandt en lille lokal café, hvor vi fik en god smoothie og lidt morgenmad. Vi var ikke de eneste, som så trætte ud, fordi restaurant-mutter var stadig i sit nattøj 😀

Vi blev afhentet til tiden og nu stod den på fire timers køretur sydøst for Hanoi til Halong Bay. Her skulle vi på tre dages bådtur rundt omkring en masse små fritliggende øer. Vi havde hjemmefra læst, at Halong Bay var på UNECOs liste over verdens vidundere – så forventninger var skruet i vejret.

 
Båden ud til vores cruise

 
Efter ankomst til havneby blev vi vist ud til en mindre jolle, der skulle sejle os ud til den større cruisebåd. På vej mod båden blev vi mødt af vinkende personale.

 

Der er omkring 2000 øer i Halong Bay-området, og ligemeget hvor vi så hen, kunne vi se små grønne bjerglignende øer. Hele området bliver kaldt ‘Halong Bay’ eller Ha Long-bugten på dansk, det ligger i det nord-østlige Vietnam og består af flere mindre bugter; Lan Ha Bay, Bai Tu Long Bay, Halong Bay.

 

Drømmeophold på Garden Bay Cruise

 
Flot udsigt over budgten fra bådens terasse

 
Værelse på Halong Bay Cruise

 
På båden fik vi tildelt vores værelse – det var et meget fint værelse. Vi var endda så heldige at have en lille altan, hvor vi kunne sidde og nyde den smukke udsigt! Der var omkring 10 værelser på båden i forskellige størrelser, men på vores tur var vi kun omkring 11 gæster. Vores guide fortalte, at de sagtens kunne opleve at have op mod 25 gæster ombord. Det passede os fint med mængden af gæster. Det er altid lidt hyggeligere med færre, så der er plads til at boltre sig! Vores båd hed Garden Bay – og vi var meget tilfredse med vores valg ligesom mange andre på TripAdvisor.

 
Middag ombord på Halong Bay Cruise

 
Efter indcheckning havde mandskabe gjort klar til den helt store frokost (8 retter). Det smagte så lækkert og så så flot ud! Stolene blev endda trukket ud for os og det hele (primært kun for Anders, ham kunne de bedst lide ;)).

Om eftermiddagen skulle vi ud og ro i kano for at se en flydende landsby og en perlefarm. Vi blev sejlet ud til en platform midt ude i ingenting og blev sat i en kano. Herfra skulle vi selv sejle en rute rundt omkring nogle af øerne. Vi havde selvfølgelig vores guide med fra båden, så vi vidste, hvor vi skulle sejle hen. Guide fortalte, at der faktisk på nuværende tidspunkt kun var to officelle flydende landbyer tilbage i dette område. Tidligere havde der været mange lignende landsbyer på vandet. Det er sjovt at tænke på, at der er nogle mennesker, der lever hele deres liv på vandet med alt, hvad det indebærer. Næsten alle husene havde hunde i deres “forhaver”. Det fandt vi ret sjovt!

 
På kanotur i Halong Bay

 
Efterfølgende kom vi forbi en perlefarm. Her viste de os hele processen. Fra hvordan de ligger den lille perle ind i muslingen, til hvor og hvordan de bliver sat i vandet igen og til høsten af perlerne. Det var faktisk ret spændende og interessant. Aftenen brugte vi på at lære at lave vietnamesiske forårsruller som del af et madlavningskursus, og dertil nød vi den flotte udsigt over de bådene i vandet og solnedgangen.

 
Udsigt fra andre både i Halong bugten ved solnedgang

Solnedgang i Halong

Cooking class på vores Halong-bådtur

 
Sidste dag på båden besøgte vi en mindre grotte på en af øerne. Vi havde desværre ikke vejret med os og det regnede helt vildt! Men vi besluttede os for at tage med på tur alligevel. Vi havde nok forventet os noget mere – men det var nu meget fasinerende, at der findes sådanne naturskabte steder.

I næste episode fortæller vi mere om Hanoi og en suplim god madoplevelse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen