Starten på turen gik som smurt

… og vi landede meget tidlig morgen i Hanoi i Nordvietnam. Vi var endda så heldige at komme til at sidde med ekstra god benplads fra Doha til Hanoi. Det er de små ting der tæller! Selvom vi var trætte efter den lange rejse på 18 timer, så var humøret højt – fordi eventyret nu var påbegyndt!

Fra Hanoi Lufthavn til Hanoi By

Fra lufthavnen til The Old Quarter, hvor vi skulle finde vores rejseselskab, var der en god køretur på omkring 45 min. Trafikken var spændende… eller nærmere nervepirrende. Der er absolut ingen regler udover, at man dytter for at gøre opmærksom på, at man kommer kørende. Meget sjovt at opleve – men vi fik hurtigt aftalt, at det ikke var stedet, hvor vi havde lyst til at sætte os bag rattet.

I de smalle gader i The Old Quarter blev vi sat af ved rejseselskabet og mødt af en rar mand, som lige opridsede op, hvad vi skulle de næste par dage. Klokken  var på dette tidspunkt omkring kl. 9.30. Vores næste planlagte aktivitet var kl. 22.00, hvor vi skulle med nattog fra Hanoi til Sapa. Ergo… vi havde en del timer at brænde af og prøve at holde os vågne indtil da for at få vendt vores døgnrytme.

Hanoi bys travle liv

Jernbanen som går igennem Hanoi

En scooter helt fyldt op med blomster i Hanoi

 

Den levende storby Hanoi

Hanoi er en utroligt larmende by og der er køretøjer alle vegne. Det er svært at beskrive, hvor meget støj der egentligt er. Vi ender med at trave rundt i byen og få et indtryk af, hvad det er for et sted, vi er kommet til.

Til frokost slår vi os ned på et gadekøkken. Vi vælger ofte den slags udfra hvor mange der ellers sidder – og her sad der en del på de små farverig plastikstole. Vi fik et meget lækkert og klassisk måltid med nudler, grøntsager og kylling.

I løbet af eftermiddagen blev vi godt trætte i både fødder og hoved, så vi besluttede os for at få en god skulder/nakke-massage. Det koster ingenting her -omkring 70 kr for os begge to. Efterfølgende søgte vi rundt efter et sted, hvor vi kunne slappe lidt af. Vores valg faldt på Ibiz City Hostel, som var super hyggeligt og med en god sofa.

Sulten begyndte at melde sig og efter lidt netsurfing fandt vi en god anmeldelse  af en lille familieejet restaurant i hjertet af The Old Quarter; Little Hanoi. Da vi ankom til adressen kunne vi ikke se restauranten – fordi den lå på første sal. Vi kom op ad en meget lange og smal trappe. Her blev vi mødt af en smilende familie med munden fuld af mad. De rejste sig straks op for at sørge for os, selvom de var lige midt i deres mad. Det var et meget klassisk, men velsmagende måltid. Stemningen var god og vi var de eneste turister deroppe. Så vi gik derfra med fulde maver og godt tilfredse.

Besøg på Restaurant Little Hanoi

Forårsruller på Little Hanoi

Nattog til Lao Chai – en rystende oplevelse

Efter aftensmad går turen mod togstationen. Vi bliver mødt af et meget gammelt og primitivt tog – og vi kiggede bare på hinanden uden at sige noget. Det eneste vi vidste på forhånd var, at vi havde en kabine for os selv. Vi gik ind i toget og blev vist hen til vores kabine. Det var en overraskende flot og fin kabine!

MEN så begyndte toget ellers at køre – og vi vil lige tilføje at togturen tager omkring 7,5 time. Og ligeså gammelt og primitivt toget så ud, ligeså meget larmede og rystede det. Vi kunne ikke andet end at grine lidt af det og håbe på, at vi var trætte nok til at få sovet lidt! Utroligt nok faldt vi ikke ud af sengen eller lå vågne hele natten. Men vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi havde sovet godt. Vi fik et par timer sammenhængende, men vi følte os på ingen måde udhvilet.

 

Nattog fra Hanoi til Sapa

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen